Cursus baby massage 

 

Baby´s vinden het heerlijk om aangeraakt te worden. Een babymassage laat je baby lekker ontspannen. 

 

Dat baby’s het fijn vinden om aangeraakt te worden, is niet zo gek. De huid is het grootste zintuig van ons lichaam. Daarnaast zat je baby 9 maanden in jouw baarmoeder waar het veilig en warm was. De overgang naar de wereld buiten de baarmoeder is een enorme overgang. 

 

Als volwassenen nemen wij waar door te zien en horen, bovendien communiceren wij met taal. Maar baby’s voelen vooral en zijn erg gevoelig voor geluiden en indrukken. Ze vinden het daardoor heerlijk om tegen je aan te liggen of zachtjes over hun ruggetje gestreeld te worden.  Babymassage is dan ook gericht op het aanraken van je baby. Liefde en warmte is naast eten en drinken een primaire behoefte: je kunt niet zonder.  

 

Babymassage heeft een positieve invloed op:

 

  • het immuunsysteem van je baby,
  • de bloedsomloop van je baby,
  • de slaap van je baby, doordat een babymassage ontspant.
  • de spijsvertering van je baby,
  • verzacht buikkrampjes of verstopping,
  • huilbaby's ( kunnen) rustiger worden. 

 

Naast deze gezondheidsvoordelen voor je baby, heeft babymassage ook een positieve invloed op jullie band. Door je baby aan te raken en te masseren, communiceer je met hem/ haar zonder woorden. Door de aanrakingen wordt de band tussen jullie versterkt. En dat heeft op de lange termijn ook weer voordelen: je baby voelt zich veilig en geborgen.

 

In deze cursus ga je samen met jouw baby leren hoe je jouw baby kunt aanraken en rustig masseren. Je krijgt alle tools aangereikt wat je wel en beter niet kunt doen. Na de cursus ga je samen heerlijk een ontspanningsoefening doen. Een mooi moment om samen met je kindje op een ontspannen manier de cursus af te sluiten. 

 

Duur van de bijeenkomst: 1 uur. 

 

Ook leuk om cadeau te geven.

 

 

Graag zelf meenemen:

- warme omslagdoek voor je baby

- eventueel een flesvoeding

- schone luier/ handdoekje

- eventueel een speentje

 

 

Noot: Geef liever geen voeding vlak voor de massagecursus.

            Het is fijner voor je baby als zij/hij de voeding eerst kan verwerken voordat we gaan masseren.