Mama Fit Yoga 

 

 

Jij wilt natuurlijk na je bevalling graag weer gaan werken aan je fysieke herstel. Dan is mama fit yoga echt iets voor jou.   

 

Na ongeveer 6 weken is dit mogelijk. Wel is het verstandig voor je überhaupt gaat sporten om bij je verloskundige te laten checken of je diastase ( wijkende rechte buikspieren) inmiddels is gesloten.

 

Waarom is yoga na je bevalling zo belangrijk?

 

Na je zwangerschap en bevalling is het belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te herstellen. Na negen maanden een huisje te zijn geweest voor je baby en daarna een bevalling is je lichaam tot het uiterste gegaan. 

                                              

Na de bevalling is het daarom belangrijk dat je rustig de tijd neemt om je lichaam zichzelf weer te laten helen. Het duurt immers nog een lange tijd voor je lichaam en alle hormonen weer in balans zijn. Er wordt weleens gezegd, 9 maanden op en 9 maanden af. 

 

Mama fit yoga biedt je de gelegenheid, om eens in de week,  lekker te landen in je eigen lichaam en actief te werken aan herstel. Aandacht voor herstel van het lichaam terwijl je werkt aan kracht en stabiliteit.

 

Wat kun je verwachten van de lessen?

 

  • Werken aan je fysieke en mentale kracht,
  • Bevordert je lichamelijke fitheid, houding en mobiliteit na de bevalling
  • Op een rustige wijze de schuine en de rechte buikspieren versterken,
  • Op een veilige manier je bekkenbodem activeren en versterken,
  • Mix van fit yoga en yin yoga,
  • Ontspant je lichaam en geest en helpt je ruimte te maken voor jezelf als (nieuwe) moeder,
  • In contact komen met andere moeders,
  • MEE time.

 

Wat gaan we doen tijdens de lessen?

 

Tijdens de lessen zoeken we de balans tussen inspanning en ontspanning en dagen het lichaam (opnieuw) uit,  binnen de grenzen en mogelijkheden, terwijl we het ook een moment van helen en rusten geven.

 

Ontspanningsoefeningen, buik en bekkenbodemoefeningen gecombineerd met een fijne yogaflow – dat is wat je kunt verwachten tijdens de wekelijke lessen. En niet onbelangrijk, even een momentje voor jezelf.

 

Ook als je geen zwangerschapsyoga hebt gedaan kun je altijd mama fit yoga doen.