Zwangerschapsmassage

 

Je zwangerschap is een spannende en bijzondere periode. Zorg dus extra goed voor jezelf en plan een zwangerschapsmassage in.

 

Jouw zwangerschap is een bijzondere tijd. Echter ook een periode waarin er zowel lichamelijk als mentaal veel gebeurt in een relatief korte tijd. Onder invloed van hormonen verandert er veel in je lichaam. Je banden verweken en je buikspieren verzwakken, waardoor bepaalde spieren juist extra hard moet werken. Dit kan belastend zijn voor je (onder)rug, nek, schouders en je benen.

 

Zeker in de periode dat je nog aan het werk bent, kan er een disbalans ontstaan in de belasting en belastbaarheid. Je leeft je dagelijkse leven net zoals voor je zwangerschap, maar je belastbaarheid gaat omlaag. Een goede reden om in deze periode extra goed voor jezelf te zorgen.

 

Al deze fysieke veranderingen kunnen zorgen voor vermoeidheid en/of lichamelijke klachten, zoals lage rugklachten, bekkenklachten, rug-, nek- en schouderklachten en slechter slapen. Door het vasthouden van vocht kun je ook last krijgen van kramp in je kuiten of van onrustige benen (restless legs). Wellicht voel jij je kiplekker, heb je geen klachten en ben je gewoon toe aan een heerlijke massage.

 

Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat de overbelaste spieren weer tot rust komen

en het lichaam zich helemaal kan ontspannen.

 

Een massage na je bevalling is natuurlijk ook heel fijn om het lichaam te ondersteunen tijdens je herstelfase.

 

Geef jezelf een cadeautje voor een fijn ontspannen momentje.

Ook leuk om cadeau te geven op een baby shower.